Agenda

27 jun 2017    Feest - Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand
28 jun 2017    Feest van de Zalige Oekraïense
30 jun 2017    Feest van de Z. Gennaro Sarnelli
15 jul 2017    Feest van de Allerheiligste Verlosser
Volledige agenda

Nieuwsberichten

 

Pater Joop Vernooij (NL) gestorven
 

vernooij_467

Op 19 maart 2017 overleed onverwacht in de Catharinahof in Nijmegen pater Joop Vernooij, 76 jaar oud. Hij was 32 jaar missionaris in Suriname.

De uitvaartviering is op vrijdag 24 maart om 10.30 uur in de Dominicuskapel van Huize Rosa, Rosa de Limasstraat 10, Nijmegen. Aansluitend wordt hij begraven bij zijn medebroeders op de Algemene Begraafplaats in Sambeek.


Workshop over Encycliek Laudato Sì
 

Op zaterdag 11 maart jl. hield prof. Martin McKeever C.Ss.R. van de Accademia Alfonsiana (Rome) in Wittem een workshop over de encycliek Laudato Sì. Onder zijn gehoor was een twintigtal leerlingen van het Collegium Josephinum Bonn, medewerkers, geassocieerden en redemptoristen. Het was inmiddels de vierde keer dat Pater McKeever ons meenam in de wereld van de moraaltheologie, de


P. Bernhard Hundeck (D) gestorven
 

Op 4 maart 2017 stierf in Heiligenstadt pater Bernhard Hundeck, 78 jaar oud.

De uitvaartviering is op vrijdag 10 maart om 14 uur in de parochiekerk St. Gerardus in Heiligenstadt met aansluitend de begrafenis op het kloosterkerkhof.

Op de vooravond, 8 maart, is er om 18 uur een avondwake, ook in de parochiekerk.

 


Effata viert 20-jarig bestaan
 

Op zaterdag 18 februari vierde Effata in een viering in de kapel aan de Stropkaai in Gent haar 20-jarig bestaan. Dat gebeurde met een viering waarin p. Jan Hafmans, vicaris van de provincie St.-Clemens, voorging. Effatalid Tom Vermeire gaf een overzicht van de geschiedenis van Effata, waarbij de oprichter p. Guido Moons niet onvermeld bleef. Ook bedankte hij de Broeders van Liefde voor de


Kick-off vrijwiligerswerking Clemenspoort sterk gestart
 
In april start het vernieuwende pastorale project van de redemptoristen Clemenspoort in Gent. De belangrijkste partner van de redemptoristen is de basisgemeenschap Effata. De Clemenspoort zal uit een groot aantal activiteiten bestaan. Voor de uitvoering zijn veel vrijwilligers nodig.
Daarom was er op zaterdag 11 februari een zgn. kick-off in de Effatazaal. Zo'n 40 vrijwilligers waren aanwezig en
... meer

Overdracht Kapel in 't Zand, Roermond (NL)
 

Op donderdag 22 december vond in het parochiehuis van de Kapel in ’t Zand in Roernmon een historische bijeenkomst plaats: de kapel zelf werd officieel van de congregatie van de redemptoristen overgedragen aan de pastorale eenheid Kapel in ’t Zand/St.-Jozef. Na 154 jaar - de kapel werd in 1862 aan de redemptoristen toevertrouwd – kwam er zo een einde aan de verantwoordelijkheid van de congregatie


Generaal Kapittel kiest nieuw generaal bestuur
 

 

 Nadat op woensdag 9 november pater Michael Brehl herkozen werd als generaal overste, werd door het generaal kapittel op 11 november het nieuwe generaal bestuur gekozen. Dit bestaat uit zes mensen, waarin in ieder geval elke conferentie door één persoon vertegenwoordigd wordt.

Het nieuwe bestuur zal bestaan uit twee herkozen bestuursleden en vier nieuwe:

- P. Alberto Eseverri (lid Generaal

... meer

Redemptoristen kiezen generaal overste voor tweede termijn
 

Zoals al wel werd verwacht herkoos het generaal kapittel in Pattay, Thailand, op 9 november, stichtingsdag van de congregatie in 1732, p. Michael Brehl voor een tweede termijn als generaal overste. Hij kreeg 92 van de 101 stemmen. Pater Brehl komt uit Canada en werd in 2009 voor de eerste keer gekozen als generaal overste.

 

 


Paus Franciscus benoemt redemptorist tot kardinaal
 

Paus Franciscus heeft op 9 oktober 2016 de benoeming van 17 nieuwe kardinalen aangekondigd. Daaronder is ook de aartsbisschop van Indianapolis (USA) en voormalige generaaloverste pater Joseph William Tobin.

We feliciteren pater Joseph Tobin met deze benoeming!

 

 


Bijeenkomst 60-miners in Wittem
 

Op vrijdag 30 september, was in Wittem (NL) de jaarlijkse bijeenkomst van de 60-minners, redemptoristen en geassocieerden. De ruim twintig aanwezigen deelden eerst met elkaar waar men mee bezig is, zowel professioneel als in het persoonlijke leven. Daarna sprak men in groepjes over de kansen en uitdagingen van het met elkaar samenleven en -werken als leden van onze provincie en die van Indonesië,


Asielzoekers in voormalig internaat Matran
 

Het Collège St. Joseph, het voormalige internaat en school (1954-1982), daarna bezinningshuis,  is verkocht. Dinsdag 27 september zijn bij de notaris in Fribourg (CH) de akten gepasseerd en alle documenten getekend. Caritas Suisse heeft het grote gebouw aangekocht om er jonge asielzoekers een opleiding te kunnen bieden.

Hiermee kan de communiteit van Matran in het ‘Schlösschen’ binnenkort nieuwe

... meer

Theologisch-Pastoral Forum in Maastricht
 

Van woensdagavond 28 tot en met vrijdagmorgen 30 september kwamen 25 aan onze projecten verbonden leken en redemptoristen in Maastricht samen in het gastenverblijf van de ‘Zusters onder de Bogen’ voor het jaarlijkse Theologisch-Pastoraal Forum.

De inleider voor deze dagen was de Vlaming Geert Van Oyen, werkzaam op de theologische faculteit van UCL (Université Catholique de Louvain). Zijn

... meer

Klik hier voor oudere berichten