Op bezoek in Congo

 

Congo, de provincie Matadi, was de voormalige missie van de Belgische redemptoristen. Sinds einkele jaren is er in onze provincie de ClemensActie, die voor ondersteuning van sociale en economische projecten van de redemptoristen in Congo zorgt. Eind september was er een werkbezoek in Cpngo om de lopende sociale projecten te begeleiden en mogelijke nieuwe projecten te bespreken. In de delegatie was ook broeder Willy Mosselman (Essen, B) die graag het werk van de Clemensactie wilde leren kennen.

De projecten beginnen goed op gang te komen en vruchten af te werpen. Er zijn nu projecten in/bij elf redemptoristencommuniteiten. Ons project in Kinshasa kunnen we uitbreiden naar 30 straatkinderen. Bij drie communiteiten worden visvijvers gegraven voor het kweken en verkopen van vis.Het geitenproject in Luozi staat op het punt een modelproject te worden voor de gehele regio. In Knzundo is de Clemensshop gestart. In Miyamba loopt de Volksapotheek naar tevredenheid en wordt er een watertoren gebouwd. De opleidingswerkplaats in Kimpese is begonnen en in Mbanza Ngungu is een kleermakerswerkplaats en een internetcŠfť ingericht.
Onze basis voor hulp neemt verder toe. We ontvingen een deel van een erfenis en van een  Duitse medebroeder een gift van 1300 euro. Een lezer van het blad Gerardus (NL) schonk ons 2000 euro. We zoeken nu nog geldmiddelen voor de aanschaf van twee jeeps. Deze zijn van onschatbare waarde voor onze medebroeders bij hun bezoeken aan afgelegen dorpen. Hiervoor ontbreekt nog 10.000 euro.

 

Geplaatst op: 2013-10-10


Meer nieuws