Welkom en ontvangst voor pelgrims in Astorga

 

In de maanden juli en augustus ontwikkelde een internationale communiteit, bestaande uit leken, gezinnen en redemptoristen, voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella een aanbod, als ze in Astorga verbleven.
Deze gemeenschap woonde in Casa San Alfonso; het was een pastoraal project voor pelgrims van de provincie Madrid van de redemptoristen. Redemptoristen uit verschillende landen deden daaraan deel, waaronder 'onze' pater Klemens Nodewald uit Kirchhellen (D).
De redemptoristenmissionarischen zijn een deel van een netwerk dat 'Welkom voor christenen op de Camino' heet en dat voornamelijk uit kerken en kloosters bestaat, die de christelijke wortels van de gastvrijheid voor de Jacobspelgrims weer wil uitdragen.
Elke morgen bieden de leden van deze internationale gemeenschap bij de Redemptoristenkerk van Onze Moeder van Altijddurende Bijstand een welkom en informatie aan. De kerk ligt tegenover de herberg 'Dienaar van Maria', precies daar waar de pelgrims de stad Astorga binnenkomen. Het aanbod is letterlijk een stuk evangelie: "Ik was een vreemdeling en jij hebt mij opgenomen." In elke pelgrim verschijnt het gezicht van Christus, die met ons mee gaat.
Na een goede evaluatie wordt gekeken hoe het initiatief volgend jaar verder ontwikkeld zal worden.

 

 

Geplaatst op: 2013-10-18


Meer nieuws