Zitting van de assemblee van de Conferentie Europa

 

Van 28 tot 30 oktober vond in Madrid de assamblee van de Conferentie van Redemptoristen in Europa plaats in het huis van OLV van Altijddurende Bijstand in Madrid. De oversten van de 18 eenheden die de conferentie in Europa heeft waren er aanwezig met daarbij de gekozen gedelegeerden die daar recht op hebben.

Het hoofdthema was het opstarten van interprovinciale communiteiten, die voldoen aan de apostolische criteria die de conferentie voor dit sexennium heeft vastgesteld. In de discussie werden de volgende besluiten genomen: de stichting van de congregatie in AlbaniŽ, de opening van een interprovinciale communiteit in Luxemburg, die zich vooral met migranten en jongeren zal bezighouden, en onderzoek naar de verdere aanwezigheid van redemptoristen in Denemarken.

Verder besteedde men tijd om enkele nieuwe ontstane en geplande projecten te leren kennen, zoals het welkomshuis voor pelgrims in Astorga (Spanje), het colloquium over migratie, dat in meu 2014 in Duitsland zal plaatsvnden, het aandachtsveld evangelisatie, dat in juli 2014 in Krakow geopend wordt en het begin van de nieuwe website van de Conferentie Europa (www.cssr-europe.com).

 

Geplaatst op: 2013-11-07


Meer nieuws