Generaal overste vraagt om hulp voor de Filippijnen

 

Beste medebroeders,
 
Ik schrijf u vanuit de Filippijnen. Ik ben hier in Cebu voor een ontmoeting met de provincie Cebu en de vice-provincie van Manilla. Toen deze twee eenheden in een assemblee in Cebu City bijeen waren met br. Jeffrey Rolle, p. Clement en mijzelf trof een tyfoon de stad Tacloban en de centrale Filipijnen.
 
Zoals u weet, heeft de ramp in de Filippijnen  verwoesting en grote schade veroorzaakt. Enkele miljoenen mensen zijn getroffen, met duizenden doden. Gebouwen en huizen zijn verwoest en gewassen, winkels en bedrijven getroffen.
 
De redemptoristen in de Filippijnen zijn begonnen hulpverlening op te starten voor de gebieden die  het zwaarst werden getroffen. In Tacloban is een redemptoristenparochie, een sociaal centrum, een ziekenhuis en andere voorzieningen die zijn beschadigd. Maar de provincie Cebu is begonnen met het coördineren van onderdak, voedsel en medische hulp.
 
Mocht u een donatie willen doen, dan kunt u  denken aan de provincie Cebu. Ik hoop binnen enkele dagen met meer informatie te kunnen komen over hoe u dat kunt doen. Bedankt voor alle hulp die u kunt geven.
 
Alle redemptoristen zijn veilig. Echter, we weten nog steeds niet wat de omvang van het verlies is van familieleden, leden van de paorchie en lekenmedewerkers, noch de omvang van de schade in de getroffen gebieden.
Uw medebroeder in de Verlosser, P. Michael Brehl C.Ss.R.

 

Geplaatst op: 2013-11-11


Meer nieuws