Introductiedag voor de nieuwe leerkrachten

 

Op woensdag 10 december was er voor de tweede keer in Wittem een introductiedag voor de nieuwe leerkrachten van onze scholen in Bonn en Essen (B). Het CoJoBo was vertegenwoordigd door elf leerkrachten en het College Essen door vier. Het doel van deze bijeenkomsten, aangeboden door de Academie Clemens Hofbauer, is de nieuwe medewerkers kennis te laten maken met de leefwereld en het charisma van de congregatie.
De dag werd geleid door pater provinciaal Johannes Römelt, de heer Ulrich Lipperheide (plaatsvervangend Schulleiter [directeur] van Bonn), de heer Walter van Wouwe (stafmedewerker en begeleider team Essen) en de heer Eric Corsius (beleidsmedewerker en coördinator Academie).
In ontspannen sfeer werden verschillende thema’s voor het voetlicht gebracht: de inrichting van de provincie St.-Clemens, de kernwaarden van de redemptoristen, de plaats en de werking van de katholieke school en de betekenis van identiteitsbeleid.
De jonge leraren waren erg gemotiveerd om te spreken over de eigenheid van de school en over de implicaties daarvan voor bijvoorbeeld de sfeer en de openheid. Erg belangrijk voor de leraren was de kennismaking met Klooster Wittem, door middel van een rondleiding en door aan te schuiven aan het middagmaal van de communiteit.

 

Geplaatst op: 2013-12-15


Meer nieuws