Johannes Römelt nieuwe provinciaal van de redemptoristen

 

zNeustadt/Weinstrasse - Pater Johannes Römelt CSsR is de nieuwe provinciaal van de redemptoristen in de provincie St.Clemens. Hij is op 4 januari 2011 in de tweede kiesronde gekozen door het derde provinciale kapittel dat tot en met 7 janauri zitting heeft in Neustadt an der Weinstrasse. De provincie St.Clemens bestrijkt het gebied van Nederland, Vlaanderen, Noord- en West-Duitsland en Zwisterland.
De 50-jarige Johannes Römelt werkte tot nu toe in het Jeugdklooster in Bottrop-Kirchhellen. Daarvoor had hij de leiding over de opleidingscommuniteit in Würzburg. Tot eind december was hij regionaal overste van de Keulse redemptoristenregio. Pater Römelt volgt p. Hermann ten Winkel op, die niet meer herkiesbaar was.
In de nieuwe provinciale raad zijn gekozen de paters Henk Erinkveld (Nederland, vicaris), Guido Moons (Vlaanderen), Jürgen Langer (Duitsland) en Jan Hafmans (Nederland). De laatstgenoemde was de laatste vijf jaar overste van de regio Nederland.
Vanaf 1 janauri 2011 is ook de indeling van de provincie in vier regio's vervallen. Men spreekt nu van één provincie en de organisatiestructuur is daar op aangepast.
 

vlnr. p. Jürgen Langer, p. Guido Moons, p. Johannes Römelt, p. Henk Erinkveld (Vicaris), p. Jan Hafmans
 

Het nieuwe provinciaal kapittel en enkele medewerkers

 

Geplaatst op: 2011-01-04


Meer nieuws