Pater Generaal vertelt over de missie in Tacloban, Filipijnen

 

Op zondag 26 januari begon een missieteam met de hoofdmissie in Tacloban, de stad op de Filipijnen die bij de taifoen Jolanda in november 2013 verwoest werd.

Een team van 30 redemptoristen en leken-missionarissen - vrouwen en mannen - begonnen de vierde week bij de mensen die het meeste onder de verwoesting van de taifoen te lijden hebben.

Naast preken en vieringen bezochten de teamleden de overlevenden die in noodonderkomens en tentenkampen leven. Ze luisteren en ze troosten, bidden en treuren met de gezinnen die zoveel geleden hebben. Een belangrijk deel van hun aanwezigheid is de zorg voor kinderen en jonge mensen, om creatief met hen bezig te zijn. En als vrijwilligers werken ze mee om met de levensnoodzakelijke dingen de gezinnen te ondersteunen.

Na deze missie in Tacloban heeft het missieteam de taak op zich genomen om deze ook in negen andere parochies te houden. Er zullen nog enkele nieuwe teamleden komen en voor langere of kortere tijd meewerken. Het hele project zal tot paaszondag 20 april duren.

Deze ervaring heeft ook invloed op de teamleden en mist zijn uitwerking niet. Ze beleven de ontmoeting met de mensen, zovele verwondingen, en hebben daarom in hun werk een sterke saamhorigheid nodig. P. Karl Gaspar CSsR, die het team coŲrdineert, doet veel moeite om voldoende onderbrekingen te creŽren. Het is immers in een ingrijpende ervaring!

Redemptoristen en geassocieerden hebben zich overal in de wereld gezamenlijk ingezet om deze onderneming met financiŽle hulp te ondersteunen en ervoor te bidden.

Ik vraag jullie dagelijks te bidden voor dit project en in het bijzonder voor dit team, dat God heeft samengeroepen om de vreugde van het evangelie voor de mensen in Tacloban en in het aartsbisdom Palo te verkondigen.

Moge Gods zegen en de Moeder van Altijddurende Bijstand hen begeleiden.

P. Michael Brehl, CSsR

 

Geplaatst op: 2014-02-22


Meer nieuws