Sint-Vincentius Dendermonde op inleefreis in Congo met de Clemensactie

 

Van 28 maart tot 9 april zijn tien leerlingen, drie leerkrachten en Henk de Pue en P. Gaston Ribbens op inleefreis geweest naar onze viceprovincie Matadi. Een jaar lang hebben de leerlingen tijdens hun lessen de inleefreis voorbereid. Ze hadden zichzelf een extra uitdaging gegeven om minstens 10.000 euro te verzamelen om te helpen de nieuwe jeep voor onze parochie in Luozi mee te betalen. Om dit mogelijk te maken hebben ze een fuif, een spaghetti avond, verkoop van kussentjes, een sponsortocht  en nog tal van andere acties georganiseerd.
 

Het was een zeer gemotiveerde groep liet P. Gaston na afloop weten. Bovendien hadden alle deelnemers nog eens een tweede hands laptop mee voorzien van de recentste programma’s. Deze laptops waren bestemd voor onze studenten in Righini, een computerklas in Luozi en voor de opstart van een nieuw informaticacentrum in de parochie Saint-Mugagga in Kinshasa.
De reis heeft de leerlingen de kans gegeven om Congo te ontdekken in zijn volle kracht maar tegelijk ook in zijn bittere armoede. Het grootste deel van de inleefreis heeft de groep stage gelopen op onze parochie in Luozi waar P. Benjamin en P. Benoît als twee bezielende redemptoristen zorgen voor een dynamische parochiegemeenschap.
De jongeren hebben het gezondheidscentrum opgeschilderd, gezorgd voor animatie in kleuterklassen en voor uitwisselingsmomenten met de studenten van het college. Een bezoek aan onze geitenkwekerij mocht ook niet ontbreken. Het hoogtepunt was een voetbalmatch tussen de meisjes van Dendermonde en een ploeg studenten van Luozi. Meer dan 2.000 supporters woonde de wedstrijd bij. Deze jongeren zullen onze werking niet gauw vergeten en we kunnen rekenen op een nieuwe groep die met hart en ziel de Clemensactie in de toekomst verder zal ondersteunen.

 

Geplaatst op: 2014-05-01


Meer nieuws