Provincieretraite afgesloten met feestelijke provinciedag

 

Op 31 juli was in het KSI in Bad Honnef (D) de jaarlijkse provinciedag, een ontmoetingsdag voor de hele redemptoristische familie (redemptoristen, geassocieerden en andere met ons verbonden leken). Ook dit jaar bestond deze dag uit een feestelijke viering waarin alle jubilarissen genoemd worden en een jubileumkaars kregen uitgereikt. Aansluitend was er een overvloedig en gezellige feestelijke maaltijd voor de bijna 90 aanwezigen.

Voorafgaand aan de provinciedag, was er de jaarlijks retraite, dit jaar met als retraiteleider Marunus van den Berg, pastor in een hospice in Rotterdam en schrijver van vele boeken over spiritualiteit in de zorg, ouder worden en rouwverwerking. Het thema van de retraite was 'Verhalenderwijs ouder worden', waarbij de aandacht voor het eigen en andermans levensverhaal centraal stond.

De retraite, die op zondagavond 27 juli begon, bestond uit een aantal inhoudelijke impulsen van Marinus, stille tijd en groepsgesprek en natuurlijk onderlinge ontmoeting tijdens de pauzes, maaltijden en in de avonduren.


Zie  hier voor enkele foto's.

 

Geplaatst op: 2014-08-01


Meer nieuws