Vredesviering met Arabische christenen in Wittem (NL)

 

Op zondag 14 september stond de viering van 11 uur in de Gerarduskapel van Klooster Wittem in het teken van vrede in het Midden-Oosten. In aanwezigheid van de ambassadeur van Irak, Sa'ad Ibrahim Al-Ali, en de burgemeester van Gulpen-Wittem, Bas van den Tillaar, baden Nederlandse gelovigen samen met christenen uit het Midden-Oosten voor vrede en veiligheid voor de volken die leven in  'de bakermat van het christendom'.
In de viering in de overvolle kapel gingen de rector van het redemptoristenklooster, pater Henk Erinkveld, en pater Fadi Rahi, redemptorist afkomstig uit Libanon, voor. Pater Rahi benadrukte tijdens de viering dat niet alle moslims extremisten zijn en dat op dit moment in het door IS beheerste gebied in Irak en SyriŽ christenen, moslimgroepen en andere geloofsgroepen uit het gebied verjaagd worden of vermoord.
De ambassadeur onderstreepte dit in zijn korte toespraak aan het einde van de viering. Hij sprak over de God van Mozes, Jezus en Mohammed en zei dat deze God een barmhartige God is, vergevingsgezind en genadevol. Hij riep op tot een cultuur van gematigdheid en verdraagzaamheid.
Aan het einde van de viering was er een geldinzameling ter ondersteuning van de gevluchte christenen in Noord-Irak. Zij worden o.a. opgevangen door mgr. Bashar Warda C.Ss.R., aartsbisschop van Erbil.
 
Foto's van de Vredesdienst zijn hier te vinden.

 

Geplaatst op: 2014-09-15


Meer nieuws