Visitatie door het generaal bestuur begonnen

 

Op 24 april bgeon de visitation door het generaal bestuur aan onze provincie. Deze duurt tot 26 mei. De vier visitatoren zijn p. Juventius Andrade, generaal consultor,  p. Enrique Lopez, generaal consultor, Jacek  Zdrza?ek, coördinator van de Conferentie Europa en p. David Louch (Canada).

 Naast het bezoek aan alle communiteiten en verschillende werkgroepen zijn er nog andere bijzondere bijeenkomsten gepland. Zo is er op 11 mei een ontmoeting met de redemptoristen die jonger dan 60 jaar zijn en twee dagen later, op 13 mei, een seniorendag, waar de visitatoren bij aanwezig zullen zijn. Daarnaast zullen ze nog een bezoek brengen aan het Peerke Dondersheiligdom in Tilburg en zijn ze aanwezig op de regionale redemptoristendagen voor Vlaanderen (op Tweede Pinksterdag) en voor de voormalige Keulse regio in Wittem een dag later.

Tijdens het pinksterweekend is generaal overste p. Michael Brehl aanwezig om de visitatie mee af te sluiten. Hij zal nog juist in de gelegenheid zijn om de redemptoristendag in Vlaanderen mee te maken.

 

Geplaatst op: 2015-04-24


Meer nieuws