Aflsluiting Jaar van de Religieuzen in Wittem

 

Op 2 februari was er een speciale religieuzenmiddag. Op initiatief van de redemptoristen en naar aanleiding van de succesvolle samenwerking in de Bijbelmarathon (te Maastricht in augustus j.l.), waren alle religieuzen en geassocieerden van het bisdom uitgenodigd om het Jaar van het Godgewijde Leven af te sluiten en het Jaar van de Barmhartigheid, maar vooral het Jubileumjaar van OLV van Altijddurende Bijstand in te luiden.

Maar liefst 120 religieuzen, meest zusters, van ruim 20 ordes, congregaties en communiteiten waren op deze ontmoetings- en bezinningsmiddag aanwezig in de Kloosterbibliotheek.


Na een welkomswoord door de rector, pater Henk Erinkveld, hield bedevaartspastor Nan Paffen een presentatie over de icoon van OLV van Altijddurende Bijstand. Ze vertelde over de geschiedenis van de icoon en ging ook in op de inhoud en de verschillende symbolen en hun betekenis. De aanwezigen werden uitgenodigd om ook met elkaar in gesprek te gaan over wat ze gehoord hadden. Het gedeelte in de bibliotheek eindigde met een gezellig samenzijn. Daarna volgde de afsluitende vesperviering in de Kloosterkerk.

Na afloop klonken veel dankbare en waarderende woorden, en ook: “Dit soort ontmoetingsdagen zouden we vaker moeten doen!”

 

Geplaatst op: 2016-02-02


Meer nieuws