Tien nieuwe geassocieerden voor de Provincie St.-Clemens

 

Na een voorbereidingstraject van twee jaar traden tien mensen die al vele jaren nauw betrokken zijn bij de redemptoristen en hun pastorale projecten toe tot de groep geassocieerden. Dat gebeurde in een gebedsdienst op vrijdagavond 11 maart 2016 in de Gerarduskapel van Klooster Wittem. De volgende dag werden de geassocieerden aan de hele redemptoristische familie gepresenteerd in de slotviering van de jaarlijkse Clemensdag.

 

In de voorbereiding van twee jaren hebben de nieuwe geassocieerden zich uitgebreid verdiept in het charisma en de geschiedenis van de redemptoristen, elkaar als groep en de overige geassocieerden beter leren kennen en hun motieven om zich te associeren onderzocht en verwoord.

 

De associatie is een uitdrukking van een sterke band met het redemptoristisch charisma en de redemptoristische familie. Geassocieerden worden uitdrukkelijk voor een aantal provinciale bijeenkomsten uitgenodigd en zijn in nauw (ook persoonlijk) contact met een redemptoristische gemeenschap of redemptoristisch project.

 

 

De groep geassocieerden bestaat nu uit eenentwintig mannen en vrouwen.

 

Geplaatst op: 2016-03-11


Meer nieuws