Oud-bisschop Mgr. Zichem (Suriname) gestorven

 

Op 13 november stierf in Paramaribo (Suriname) redemptorist en oud-bisschop Mgr. Aloysius Zichem. Hij werd 83 jaar. Hij legde na een herseninfarct in 2003 zijn bisschopsambt neer.


De huidige bisschop, mgr. Karel Choennie, schrijft over hem: "Monseigneur Zichem is op 7 februari 1970 gewijd tot Bisschop en heeft gedurende 3 2 jaren de rooms-katholieke gemeenschap met herderlijke liefde en toewijding gediend als Bisschop van Paramaribo.
Nadat hij op 3 1 december 2002 werd getroffen door een herseninfarct, heeft hij zijn ontslag ingediend bij het kerkelijk gezag in Rome, wat hem toen ook eervol werd verleend in 2003 .
Gedurende 14 jaren heeft monseigneur Zichem in stilte zijn lijden geduldig gedragen, hoewel hij toch betekenisvol aanwezig was onder zijn gelovigen en in de samenleving.
Monseigneur Zichem heeft zich als Bisschop van Paramaribo niet alleen vol liefde gegeven voor zijn Kerk en haar leden, maar heeft zich met hart en ziel als een rechtschapen mens zich ingezet voor heel onze samenleving. Vooral tijdens de grote uitdagingen in de geschiedenis van onze natie, heeft monseigneur Zichem, als zorgzame herder voor allen, zich steeds ontfermd over de hele samenleving en zich ten volle ingezet voor het bewaren van de
rechtvaardigheid, vrede en harmonie in het land dat hem zo dierbaar was."

 

Geplaatst op: 2016-11-15


Lijst van overledenen