Boek over Ierse vredestichter P. Alec Reid verschenen

 

P. Martin McKeever uit Belfast, nu verbonden aan de Academia Alfonsiana in Rome, heeft vele jaren gewerkt aan een boek over het leven en werken van een confrater die in zijn geboorteplaats indrukwekkend vredeswerk heeft verricht: de Ierse redemptorist pater Alec Reid (1931-2013). Het boek is nu verschenen onder de titel ‘One Man, One God: The Peace Ministry of Fr Alec Reid’.

Pater Reid was een indrukwekkende persoonlijkheid, die op een beslissende wijze heeft bijgedragen aan het vredesproces in Noord-Ierland. Vanuit zijn pastorale zorg voor de gewone mens en vanuit evangelische bewogenheid zocht hij toenadering tot beide partijen in het conflict. Aanvankelijk achter de schermen, maar steeds meer publiekelijk, wist hij mensen tot elkaar te brengen.

Het (Engelstalige) boek geeft een goede inkijk in de Noord-Ierse kwestie en de rol die de kerk kan spelen in dit soort gewelddadige conflicten. Bovenal geeft het een goed beeld van een bescheiden en volhardende man die veel wist te bereiken in een mengeling van idealisme en pragmatisme.

 

Geplaatst op: 2017-07-21


Meer nieuws