Twee toekomstige conferentiecoördinatoren bij het provinciaal kapittel

 

kapittel_2017_1600

Het provinciaal kapittel van oktober 2017 nam aan het einde van de zitting afscheid van twee van zijn leden. Zij zijn beiden benoemd tot coördinator van een conferentie. In de slotzitting bedankte de provinciale vicaris p. Jan Hafmans provinciaal p. Johannes Römelt voor de manier waarop hij de afgelopen zeven jaar de jaarlijkse kapittels heeft voorgezeten. Vanaf 1 januari 2018, is p.. Römelt benoemd als nieuwe coördinator voor de Conferentie van Redemptoristen van Europa. Op diezelfde dag, zal p. Zéphyrin Luyila Ndongala, viceprovinciaal van de viceprovincie Matadi (Congo), dezelfde functie opnemen voor de Conferentie van Afrika en Madagaskar. Hij was als viceprovinciaal ook zeven jaar lid van het provinciaal kapittel. Beiden zullen een belangrijke taak op zich nemen voor de voortgang van de herstructurering van de congregatie.

 

In het kapittel was p. Jean-Robert Diyabanza Luyindula als gast aanwezig. Hij is de vicaris van de viceprovincie Matadi en daardoor de opvolger van p. Luyila.

 

In het kapittel werd de situatie in de viceprovincie van Matadi uitgebreid besproken. De viceprovincie gaat een langzaam en moeizaam proces naar economische zelfstandigheid. Het kapittel sprak zijn bezorgdheid uit over enkele obstakels voor dat proces, maar waarborgde ook een verdere financiële steun van de viceprovincie en de begeleiding van het proces.

 

Een ander belangrijk thema was verder het rapport over de derde fase van het generaal kapittel in november 2016 in Thailand en de besluiten daarover van de bijeenkomst van de Conferentie van Europa. Het kapittel "ziet in het gepresenteerde actieplan van het generaal bestuur voor het voortzetten van het herstructureringsproces goede voorwaarden om zo snel mogelijk tot een fusie met andere provincies te komen."

 

Opmerkelijk was de aanwezigheid van acht gasten die ingegaan waren op de expliciete uitnodiging van de provinciaal voor dit kapittel die door de provinciaal aan alle confraters en geassocieerden.

 

Geplaatst op: 2017-10-30


Meer nieuws