Redemptoristinnen verlaten Vlaanderen

 

De twee enige redemptoristinnen in Vlaanderen, zr. Hilde en zr. Aneta in Harelbeke, hebben deze zomer een belangrijk besluit over hun toekomst genomen: Ze verlaten Vlaanderen en gaan in Dublin (Ierland) wonen. Ze schrijven hierover:

"Na een lange periode van onderscheiding over onze toekomst, zijn we tot het besluit gekomen dat we een voller leven als redemptoristin kunnen beleven in een grotere gemeenschap. Vorig jaar stierf onze laatste oude zuster en we voelden aan dat er banden werden doorgesneden. (..) Ons is het steeds duidelijker geworden dat het zeer moeilijk is om ons contemplatief leven ten volle te beleven slechts met ons tweeŽn.

Vorig jaar in juni en van 17 november tot 14 februari hebben we tijd doorgebracht in de gemeenschap van redemptoristinnen in Dublin, die overigens in 1859 door ons klooster in Brugge werd gesticht.

We hebben daar een zeer frisse en enthousiaste gemeenschap gevonden,die een duidelijke aantrekkingskracht uitoefent zowel naar leken als naar nieuwe roepingen toe. Nog meer, we hebben daar ook de geest van onze eigen gemeenschap opnieuw mogen voelen. Na heel wat gebed, reflectie en overleg, zijn we tot het besluit gekomen dat onze toekomst wel eens daar kan liggen. Intussen zijn we officieel aanvaard als leden van de gemeenschap in Dublin."

Wanneer ze precies uit Vlaanderen zullen vertrekken is nog niet duidelijk, omdat er nu zovele praktische aangelegenheden geregeld moeten worden.

 

Geplaatst op: 2012-08-10


Meer nieuws