Feuer und Flamme sein - nieuw boek door p. Klemens Nodewald

 

FeuerUndFlammeSeinOnze medebroeder p. Klemens Nodewald heeft weer een aansprekend boek met mooie teksten en gebeden geschreven.

Het kunnen verlangen is een geschenk. Het is de kracht in ons, die gericht is op wat ons leven waarde verleent en wat ons gelukkig maakt. Het heeft betrekking op geborgenheid, onderdak, innerlijke tevredenheid, op zich ontvouwen en groeien, bij christenen op verbondenheid met God.

De teksten in dit boek nodigen uit om het verlangen in ons open te breken en niet te onderdrukken of af te zwakken. Het is de spankracht in ons binnenste die op ons aandringt om het leven niet maar gewoon te laten lopen, maar tegen alle tegenstand in zowel ons eigen leven als dat van onze medemensen een hoge mate van geluk en tevredenheid te geven en te waarborgen. Tegelijkertijd stimuleren de teksten de vraag te stellen wát ons dichter bij een verlost leven kan brengen, om dat met toewijding en enthousiasme, met "vuur en vlam", na te streven.

Het boek heeft ongeveer 140 pagina's en een formaat van 11,5 x 21 cm. Paperback ISBN 978-3-429-03530-3. Prijs  € 12,80

 

De auteur Klemens Nodewald is redemptorist en was godsdienstleraar aan het Gymnasium, jeugdpastor en gemeente-missionaris. Van 1991 tot 2002 werkte hij onder sociaal zwakkeren in Brandenburg an der Havel en in de gevangenis, kreeg daarna de leiding over de Ausbildungskommunität in Würzburg en is tegenwoordig nog als leider van bezinninsgdagen actief.

 

Geplaatst op: 2012-09-19


Meer nieuws