Traject voor geassocieerden van start

 

Op zaterdag 29 september was in Wittem een eerste bijeenkomst voor mensen die meedoen aan het traject om geassocieerde te worden. Op dit moment telt de Provincie St.-Clemens vier geassosieerden (allen Nederlanders). Maar het huidige Provinciaal Bestuur heeft besloten om de mogelijkheid van associatie expliciet te gaan aanbieden aan betrokken leken. Het kapittel heeft hier in haar laatste zitting ook over gesproken. Aan die associatie gaat een voorbereidingstraject vooraf, dat bestaat uit vier bijeenkomsten en een aantal individuele gesprekken met een (zelf te kiezen) begeleider.

Deze eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaking met elkaar. Hieruit bleek dat iedereen een heel eigen lange of kortere geschiedenis met de redemptoristen heeft. Verder werd vooral de bedoeling en het voorbereidingstraject toegelicht.

In totaal doen twaalf mensen mee aan deze voorbereiding op weg naar associatie: zeven uit Vlaanderen, drie uit Duitsland en twee uit Nederland; zeven mannen en vijf vrouwen. Het is de bedoeling dat ze op de komende ‘Lekendag’, 16 maart 2013, de overeenkomst tot geassocieerde tekenen (als ze dat dan nog steeds willen, natuurlijk).

 

Geplaatst op: 2012-09-29


Meer nieuws