Nieuwe generaal-overste bij de Missiezusters van de Allerheiligste Verlosser

 

Op 18 april 2013 werd zr. Margret Obereder door het Generaal Kapittel van de Missiezusters (M.Ss.R.) tot de nieuwe algemene overste gekozen.
Zuster Margaret Obereder is de opvolger van Zr. Anneliese Herzig, die deze functie twaalf jaar vervulde.
De Missiezusters van de Allerheiligste Verlosser werken in de regio's Duitsland/Oostenrijk, Bolivia, Chili, Japan en Oekraïne. In Oostenrijk hebben de zusters een ouder-kind huis in Wenen-Mauer waar momenteel zes zusters wonen en werken. De congregatie is eind jaren '50 gesticht door de redemptoristen. Het generalaatshuis staat in München.
Zr. Margret Obereder komt van Attnang-Puchheim en behoorde tot haar verkiezing tot de regio Oekraïne. Ze sloot zich 35 jaar geleden bij de congregatie aan en was na haar opleiding aan het Instituut voor Godsdienstonderwijs en Parochiepastoraat in Mainz (D) als pastoraal werkster werkzaam. In Wenen ontwikkelde zij met haar zusters een project voor vrouwen en gezinnen in noodsituaties: Haus Sarepta, een project van de congregatie. Acht jaar lang was zr. Margret regionaal overste van de regio Duitsland/Oostenrijk voordat ze voor pionierswerk naar de Oekraïne ging, waar ze vanaff 2001 jonge vrouwen die geïnteresseerd waren in de gemeenschap begeleidde in het noviciaat. Sinds 2005 was ze regionaal overste van de nieuw opgerichte Oekraïense regio.

 

 Zie ook de website: www.missionsschwestern.de

 

Geplaatst op: 2013-04-19


Meer nieuws