Pater Peter Hugh Brown C.Ss.R. tot bisschop van Samoa-Pago Pago benoemd

 

Op 31 mei het Vaticaan de benoeming van pater Peter Hugh Brown uit de regio van Aotearoa (Nieuw-Zeeland) tot bisschop van het bisdom van Samoa-Pago Pago bekendgemaakt.
P. Brown volgt bisschop John Quinn Weitzel MM op, een Amerikaanse Maryknoll/missionaris. Hij was de eerste en enige bisschop van Samoa-Pago Pago sinds 1986. Hij was een van de oudste bisschoppen in actieve dienst in de wereld met 85 jaar.

Peter Brown, 65 jaar, is in Greymouth, Nieuw-Zeeland geboren op 8 november 1947. Hij is de jongste van vijf kinderen van de reeds overleden ouders William en Mary  Brown-Sweeney. Hij heeft een zus en nog een van de drie broers. Hij ontving zijn basisonderwijs bij de Broeders Maristen in Greymouth, Nieuw-Zeeland, en zijn vervolgopleiding in Greymouth en Christchurch. Na zijn afstuderen werkte hij enige tijd voordat hij de redemptoristen intrad.

Hij deed zijn eerste geloften op 16 februari 1969 als broederedemptorist en zijn eeuwige professie op 26 oktober 1975. Later voelde hij een roeping tot het priesterschap en hij werd op 19 december 1981 tot priester gewijd.

Zelfs vůůr zijn priesterwijding in 1972 hij actief werd betrokken bij zendingswerk in de Samoa-eilanden en sinds 1987 in de pastorale zorg voor migranten in Nieuw-Zeeland. Hij spreekt vloeiend de Samoa/taal.

Father Brown is de Regionale Overste van de redemptoristen van de regio Aotearoa (Nieuw Zeeland), een Regio van de provincie Canberra. Hij werd benoemd in 2005 en tweemaal opnieuw benoemd. Volgens het Pauselijke Annuario 2012 het bisdom Samoa-Pago Pago, dat uit verschillende eilanden bestaat, 14.000 katholieken op een bevolking van 68.000. Er zijn 17 parochies, 24 kerken in totaal, 18 diocesane priesters, 3 religieuze priesters, 9 vrouwelijke religieuzen, 27 permanente diakens en 5 seminaristen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de redemptoristen van AustraliŽ en Aotearoa, die nu met hun confrater gelukkig zijn en samen vieren.


http://www.cssr.org.au/news_and_events/view_article.cfm?loadref=193&id=121

 

Geplaatst op: 2013-05-31


Meer nieuws