Ongewone tijden - creatieve activiteiten aan het CoJoBo

 

Het coronavirus is een onderwerp dat momenteel op veel gebieden voor verandering zorgt. Velen werken alleen vanuit huis, kinderdagverblijven zijn gesloten, evenals onderwijsinstellingen. Vrijetijdsactiviteiten worden nu tot een minimum beperkt. Het werk van de redemptoristen is ook aangepast aan de huidige situatie. Velen worden creatief en beginnen online uitdagingen te stellen, zoals het Collegium Josephinum Bonn, of sturen videoboodschappen, zoals de generale overste, pater Michael Brehl. Kerkdiensten worden soms op video vastgelegd en op internet geplaatst. Allemaal met ťťn doel: hoop verspreiden voor betere tijden.
Het Collegium Josephinum Bonn heeft zichzelf tot doel gesteld om elke dag met twee nieuwe uitdagingen. in contact te blijven met de gemeenschap. De ene taak omvat een sportieve uitdaging, de andere wordt uitgevoerd onder "Bekroning van de dag". Enkele van de uitdagingen in deze sectie waren onder meer een digitaal concertbezoek, een nummer 1-hit met Lego-figuren of het maken van origami-figuren van papier. Een leuk idee om de gemeenschap alternatieven aan te bieden om het dagelijkse leven wat op te frissen.
Het zal dus interessant zijn om te zien wat de verschillende provincies van de redemptoristen de komende dagen en weken zullen verzinnen om deze tijd aangenamer te maken.

 

Geplaatst op: 2020-04-05


Meer nieuws