DAAD-beurs toegekend aan pater Jack

 

Er heerst grote vreugde bij pater Jack. Hij werd geëerd met een studiebeurs van de Duitse organisatie voor academische uitwisseling  (DAAD). Jack studeert sinds oktober 2019 katholieke theologie aan de Universiteit voor Katholieke Theologie van Keulen in St.Augustin. Prof. dr. Christoph Ohly had pater Jack voorgedragen voor een studiebeurs vanwege zijn goede academische prestaties.

Pater Jack (officieel Yakobus Umbu Warata) is sinds 2016 procurator van de redemptoristenmissie in Indonesië. Hij zorgt voor het verwerven van giften en de inzet ervan in Indonesië.

Jack, geboren op Sumba, studeerde filosofie en theologie in Indonesië. Hij werd in 2007 tot priester gewijd. Daarna werkte hij een aantal jaren in het Asrama Pada Dita internaat op Sumba. Jack kwam in oktober 2013 naar Duitsland en woont sindsdien in het klooster van Bonn. Met zijn open en warme stijl, maakt hij de scholieren van het Collegium Josephinum Bonn enthousiast voor voor Sumba en Indonesië. In zijn vrije tijd speelt Jack piano en doet hij aan sport.

 

 

Geplaatst op: 2021-01-14


Meer nieuws